ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

Έκτακτη ενημέρωση
Δυστυχώς λόγω του συλλαλητηρίου της Αθήνας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, η κοπή της πίτας στο τραίνο του Ρουφ
καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη λόγω κυκλοφοριακών δυσκολιών. Κατόπιν αυτού το Δ.Σ. Αποφάσισε όπως η κοπή της πίτας μας πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 (την προηγούμενη μέρα), στο κοσμικό κέντρο «ΜΑΝΑΡΑΣ» Πίσω ακριβώς από τον σιδηροδρομικό σταθμό ΑΦΙΔΝΩΝ (Κιούρκα), με πλούσιο φαγητό εκπλήξεις και πολύ ωραίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ώρα προσέλευσης 19:00.
Όσοι φίλοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με το τραίνο ραντεβού στον σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών, στην αποβάθρα που φεύγουν τα τραίνα για Χαλκίδα στις 18:30
Παρακαλώ επειδή θα βγει ομαδικό εισιτήριο όσα άτομα θα ταξιδέψουν με το τραίνο, να ενημερώσουν τον Μιχάλη Θεοφανόπουλο, στο τηλ.6978686308.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι προγραμματίζεται μονοήμερη φωτογραφική εκδρομή για το πρώτο 15θήμερο του Φεβρουαρίου στο κομμάτι Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Αμύνταιο – Φλώρινα και επιστροφή με δηζελαμάξα τύπου MLW A.450 ή Α.501 με δύο βαγόνια.  Η διεξαγωγή της εκδρομής θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

Επταήμερη Εκδρομή του Σ.Φ.Σ. στην Βουλγαρία και την Ρουμανία από 24 εως 30 Μαΐου 2018

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Αναχώρηση το πρωί της Πέμπτης 24ης Μαΐου 2018 με το IC50 για Θεσσαλονίκη. Από την Θεσσαλονίκη συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέχρι την Σόφια με μισθωμένο πούλμαν. Στην Σόφια διανυκτερεύουμε.

Την επόμενη μέρα αναχωρούμε το πρωί με το τραίνο για τον συνοριακό σταθμό του Ρούσε, όπου και διερχόμαστε τα σύνορα και τον Δούναβη ποταμό με το πούλμαν (φωτογράφηση του ποταμού αλλά και των παραποτάμιων λιμανιών). Φθάνουμε το απόγευμα στο Βουκουρέστι , όπου και θα διανυκτερεύσουμε τις νύχτες 25, 26, 27 και 28 Μαΐου.

Το Σάββατο 26 Μαΐου και την Δευτέρα 28 Μαΐου θα περιηγηθούμε το Βουκουρέστι . Εκτός από τα βασικά αξιοθέατα θα επισκεφτούμε και χώρους  σιδηροδρομικού και τροχιοδρομικού ενδιαφέροντος.

Την Κυριακή 27 Μαΐου θα πάμε με το τραίνο στο Τριγκοβίστε (παλαιά πρωτεύουσα της Βλαχίας με πολύ ενδιαφέρον) και στην συνέχεια, με το πούλμαν, θα επισκεφτούμε το φημισμένο ορεινό θέρετρο της Σινάια, το Μπρασόβ, το Μπράν (γνωστό και ως «κάστρο του Δράκουλα» ) και άλλα ενδιαφέροντα. Επιστροφή στο Βουκουρέστι το απόγευμα της ίδιας μέρας .

Την Τρίτη 29 Μαΐου θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για το Ρούσε της Βουλγαρίας, για να επισκεφτούμε το εκεί σιδηροδρομικό μουσείο με πολλά και σπάνια εκθέματα. Στην συνέχεια, αφού γευματίσουμε, όσοι προτιμούν το τραίνο αναχωρούν για την Σόφια σιδηροδρομικώς . Οι υπόλοιποι θα επισκεφτούν με το πούλμαν την παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Βέλικο Τέρνοβο (σύντομη επίσκεψη) και θα καταλήξουν και αυτοί στην Σόφια για διανυκτέρευση.

Την Τετάρτη 30 Μαίου  όσοι προτιμούν να κάνουν σιδηροδρομικώς μέρος της διαδρομής  θα επιβιβαστούν στην τοπική αμαξοστοιχία μέχρι το Μπλαγκόεβγκραντ. Οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουν αργότερα με το πούλμαν , θα παραλάβουν τους άλλους από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπλαγκόεβγκραντ και θα κατευθυνθούν στην Θεσσαλονίκη, με στάση για φαγητό εντός της Βουλγαρίας , ή στο Άγκιστρο, κοντά στο Σιδηρόκαστρο (η διαδρομή μέχρι τη Θεσσαλονίκη διαρκεί δυόμιση ώρες περίπου , χωρίς να υπολογιστεί ο χρόνος για φαγητό και συνοριακό έλεγχο).

Στην Θεσσαλονίκη θα επιβιβασθούμε στο IC 61 με προορισμό την Αθήνα.

Στο πρόγραμμα αυτό μπορεί να επέλθουν κάποιες τροποποιήσεις , σε περίπτωση αλλαγής δρομολογίων ή άλλων εκτάκτων αναγκών ή μη προβλεφθέντων προβλημάτων.

Η οριστική τιμή θα ανακοινωθεί εντός του Ιανουαρίου, αλλά θα κυμανθεί μεταξύ 400 και 460 ευρώ για τα ταμιακώς εντάξει μέλη. Στην τιμή αυτή θα περιλαμβάνονται, τα σιδηροδρομικά εισιτήρια, το κόστος του πούλμαν και τα ξενοδοχεία με πρωινό .

Δηλώσεις συμμετοχής , μετά την 15η Ιανουαρίου , στους κ.κ. Μιχάλη Θεοφανόπουλο, τηλέφωνο 6978686308 Λευτέρη Παπαδημητρίου, τηλέφωνο 6944908221 και Σπύρο Φασούλα, τηλέφωνο 6939447895,καθώς και στα γραφεία του Σ.Φ.Σ. κάθε Τετάρτη 18.00 έως 21.00.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (δεν θα εξαντληθεί η χωρητικότητα του πούλμαν) θα τηρηθεί η απόλυτη σειρά των δηλώσεων. Μέχρι 15 Μαρτίου 2018 θα πρέπει να καταβληθεί το 50% της τιμής συμμετοχής, μέχρι δε την 3η Μάιου 2018 θα πρέπει να εξοφληθεί το συνολικό ποσό.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *