Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 

24 Ιανουαρίου 2019

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου κ. Παναγιώτης Κακαβάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Πολυζώη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου κ. Σπύρο Φασούλα, μετά από αίτησή του,  έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη  Παυλόπουλο .

Κατά την ακρόαση αυτή οι ως άνω εκπρόσωποι του συλλόγου μας παρουσίασαν στον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας το νέο βιβλίο του κ. Νίκου Πολυζώη «Πάνω στις ράγες» και του εξέθεσαν τις δραστηριότητες του Σ.Φ.Σ., του ζήτησαν δε να θέσει υπό την αιγίδα του τις γιορτές για τα 150 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου σιδηροδρομικού συρμού στη χώρα μας .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον οποίο ο σύλλογος μας δώρισε, εκτός από το βιβλίο του κ. Πολυζώη και το ημερολόγιό του 2019, καθώς και το τελευταίο τεύχος της περιοδικής έκδοσης «Σιδηροτροχιά», έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του «Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου» της Αθήνας, καθώς και για την προώθηση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων, αλλά και για την μεταφορά του «Μουσείου των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» στην νέα του έδρα στην Λεύκα του Πειραιά. Αποδέχτηκε δε το αίτημά μας να τεθούν οι εορτασμοί για τα 150 χρόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων υπό την αιγίδα του, και μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στην διάθεσή μας για οποιαδήποτε συνδρομή στο έργο  μας. Τέλος,  αποδέχθηκε και το αίτημα μας να επισκεφθεί το «Μουσείο των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» πριν την μεταφορά του στην νέα του έδρα.

 

 

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *