ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΠΡΑΛΟ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ

Εορταστικό διήμερο στον Μπράλο με Τραίνο

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του ΣΦΣ.

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον εκεί Εκπολιτιστικό Σύλλογο, αποφασίσαμε όπως πραγματοποιηθεί μία συνάντηση  στον Μπράλο για να γιορτάσουμε την  επαναλειτουργία της γραμμής και με την ευκαιρία αυτή  να  επισκεφτούμε τόπους Ιστορικού ενδιαφέροντος και  να θαυμάσουμε τα αξιοθέατα των γύρω χωριών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

07:45 Συνάντηση των εκδρομέων μπροστά στην γραμμή 9 των νέων αποβαθρών του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας (Σταθμού Λαρίσης). Στην συνέχεια επιβίβαση στην αμαξοστοιχία 884 με προορισμό τη Τιθορέα.

08:20 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας

10:06 Άφιξη στον Σιδηροδρομικό σταθμό Τιθορέας, επιβίβαση σε λεωφορείο με προορισμό την  Τιθορέα την Αμφίκλεια και επίσκεψη στα Ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα αυτών, καθώς και στο μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας  «Vagonetto» .

Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

 

Το “Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto” είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο και βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-Άμφισσας, μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων της “Elmin Bauxites S.A.” . Στόχος του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας είναι, όχι μόνο να παρουσιάσει τους χώρους λειτουργίας ενός μεταλλείου, αλλά να ενημερώσει, να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει τις καινούργιες γενιές πάνω στην ιστορία εκμετάλλευσης του βωξίτη και των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτό, τιμώντας και προβάλλοντας τη μεταλλευτική ιστορία της Φωκίδας. H ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου – άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1998 από την «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε» στο χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-Άμφισσας στη Φωκίδα και λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2003. Θα θέλατε να περιπλανηθείτε στα χνάρια των μεταλλωρύχων με τα βαγονέτα του παλιού ορυχείου; Να περπατήσετε σε πατώματα ηλικίας άνω των 150 εκατομμυρίων ετών και, μάλιστα, σε βάθος 200 μέτρων κάτω από τη γη; Να ταξιδέψετε μέσα στις στοές των μεταλλείων και να πάρετε μια ιδέα για τις συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων; Αν ναι, φορέστε το προστατευτικό κίτρινο κράνος και επιβιβαστείτε στο «Βαγονέτο.

Η περιήγηση στο «Vagonetto» δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία με την ιστορία του βωξίτη ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Επιστροφή στην Γραβιά, τακτοποίηση στούς Ξενώνες (στο Κτήμα Κλέτσα και στην Τετράπολη- Παλαιοχώρι Φθιώτιδος). To βράδυ φαγητό και γλέντι στην ταβέρνα της Γραβιάς «Τζάκι», με παραδοσιακό μενού, ζωντανή μουσική και άφθονο κρασί.

Διανυκτέρευση.

 

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

09:30 συνάντηση για καφέ στο «Κτήμα Κλέτσα» και αναμονή των εκδρομέων που έρχονται από Αθήνα με το 884. που θα τους παραλάβει λεωφορείο από την Τιθορέα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό  «Χάνι της Γραβιάς» .

13:00 άφιξη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μπράλου, για την γιορτή που οργάνωσε ο «Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου», και υποδοχή του δρομολογίου 3520 (άφιξη 13:34).

16:45 Συνάντηση των εκδρομέων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μπράλου και επιβίβαση στην αμαξοστοιχία 3521 για Αθήνα , μόλις αυτή αφιχθεί.

17:11 αναχώρηση της αμαξοστοιχίας .

19:21 Άφιξη στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας (Σταθμό Λαρίσης) .

Τιμή συμμετοχής για το διήμερο 75€ .  Περιλαμβάνει: Τα σιδηροδρομικά εισιτήρια , το ξενοδοχείο, πρωινό, φαγητό, επίσκεψη στο βαγονέτο, επίσκεψη στο Χάνι της Γραβιάς, τις μετακινήσεις .

Την κράτηση των δωματίων θα την κάνει ο «Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Μπράλου» μετά από εντολή του ΣΦΣ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΜΟΝΟΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

07.45 Συνάντηση των εκδρομέων στην γραμμή 9 των νέων αποβαθρών του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας ( Σταθμού Λαρίσης) και επιβίβαση στην αμαξοστοιχία 884.

08.20 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

10.06  Άφιξη της αμαξοστοιχίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τιθορέας. Επιβίβαση σε λεωφορείο και μετάβαση στο «Κτήμα Κλέτσα» για την από κοινού συμμετοχή με τους εκδρομείς της διήμερης εκδρομής στο ως άνω αναφερθέν πρόγραμμα (επίσκεψη στο «Χάνι της Γραβιάς» και μετάβαση  στον Σταθμό του Μπράλου για την γιορτή)..

16.45 Συνάντηση των εκδρομέων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μπράλου και επιβίβαση στην αμαξοστοιχία 3521 για την Αθήνα , μόλις αφιχθεί .

17.11 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

21.25 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας (Σταθμό Λαρίσης).

Τιμή συμμετοχής για την μονοήμερη εκδρομή 35€ . Περιλαμβάνει: Τα σιδηροδρομικά εισιτήρια,  φαγητό, επίσκεψη στο Χάνι της Γραβιάς, τις μετακινήσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για κρατήσεις θέσεων και για τις δύο εκδρομές και δωματίων για την διανυκτέρευση την 13η Οκτωβρίου  στον Ταμία του Συλλόγου μας Μιχάλη Θεοφανόπουλο στο τηλέφωνο  6978686308 ή στην Λέσχη του ΣΦΣ κάθε Τετάρτη από 18.00 μέχρι 21.00 .

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *