ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2017

Αγαπητοί φίλοι, το Δ.Σ. του ΣΦΣ. σας ενημερώνει για τις παρακάτω εκδηλώσεις του Συλλόγου:

1. Ο τομέας μοντελισμού του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου διοργανώνει παζάρι, που θα γίνει το Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 με 14:00 στις νέες αίθουσες του συλλόγου μας στο υπόγειο του κτιρίου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, στην οδό Λιοσίων 301 και Σιώκου. Στο χώρο, θα βρείτε σιδηροδρομικά μοντέλα, περιοδικά, βιβλία, φωτογραφίες και θα συναντήσετε εμπείρους μοντελιστές με τους οποίους θα μπορέσετε να ανταλλάξετε απόψεις περί μοντελισμού και σιδηροδρόμου γενικότερα. Επίσης θα εκτίθεται σιδηροδρομική μακέτα σε MODULES από μέλη του Συλλόγου.

2. H Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΣΦΣ θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκέμβριου 2017, στον 9ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου του ΟΣΕ επί της οδού Καρόλου 1-3   στις  20.00 μμ.

3. Την Παρασκευή 22 Δεκέμβριου στον 9ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου του ΟΣΕ επί της οδού Καρόλου 1-3 θα γίνει η απονομή των βραβείων στους σπουδαστές και αποφοίτους της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό γλυπτικής με χρήση σιδηροδρομικών αντικειμένων. Ο διαγωνισμός αυτός έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας του ΟΣΕ με την ΑΣΚΤ και περιελάμβανε την δημιουργία γλυπτών με αντικείμενα που βρίσκονταν διάσπαρτα εντός του Κεντρικού Εργοστασίου του ΟΣΕ στον Πειραιά. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΣΚΤ, του ΟΣΕ και του ΣΦΣ. Ο Ο.Σ.Ε., στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με τον ΣΦΣ, ζήτησε την συνδρομή του τελευταίου για την καλύτερη διεξαγωγή και την αποτύπωση του διαγωνισμού αυτού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ανέθεσε σε ένα μέλος του να βοηθήσει τους διαγωνιζόμενους στο έργο τους, κατατοπίζοντάς τους όσον αφορά την αρχική χρησιμότητα των διάσπαρτων υλικών, αλλά και επί θεμάτων που έχουν σχέση με τον σιδηρόδρομο. Κλήθηκε δε και ο νέος σκηνοθέτης και μέλος του συλλόγου μας Αλέξανδρος Σικαλιάς να καταγράψει και να αναδείξει αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, με ένα μεσαίου μήκους ντοκυμανταίρ, το οποίο γυρίστηκε από τον ίδιο κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, ο οποίος διήρκεσε δύο μήνες. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Σικαλιάς, αποτύπωσε και φωτογραφικά την όλη διαδικασία κατασκευής των έργων. Oι φωτογραφίες αυτές θα συμπεριληφθούν σε λεύκωμα που θα εκδοθεί με επιμέλεια του Σ.Φ.Σ., αλλά με δαπάνες του ΟΣΕ. Στο λεύκωμα αυτό θα παρατίθενται , εκτός των άλλων, η ιστορία του εργοστασίου και διάφορα σιδηροδρομικά στιγμιότυπα.

4. Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα γίνει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στην Λέσχη του συλλόγου μας, σύμφωνα με το καταστατικό του. Θα επακολουθήσουν αρχαιρεσίες. Η από το καταστατικό προβλεπόμενη πρόσκληση, όπου θα αναφέρονται και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, θα αποσταλεί στα μέλη του ΣΦΣ αργότερα και θα αναρτηθεί και στην Λέσχη μας, όπως προβλέπει το καταστατικό.

5. Η εκδρομή για την κοπή της πίτας του ΣΦΣ θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. Ο χώρος, η τιμή συμμετοχής και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα με νέα ανακοίνωση.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *